Alla inlägg under maj 2010

Av Anna - 14 maj 2010 11:17

Är fortfarande grymt taggad efter onsdagens vägning, kännser mig grymt duktig. 17 kg kändes som en evighet bort, ett ouppnåeligt drömmål som jag aldrig skulle kunan lyckas nå. Nu känner jag mis grymt taggad av vetskapen om att det går, och jag har lyckats. Känns extra kul när man springer in i folk man inte ser så ofta och får positiva komplimanger. Idag prang jag på en tjej jag pluggade med förra terminen som berömde mig och sa att det verkligen syntes och att jag såg så himla pigg och glad ut nu för tiden, att det bara strålade om mig. Sånt är kul att höra. och till skillnad från förr så suger jag i mig komplimangerna och kan hålla med dem, jag vet att jag är duktig och snygg. Förr skrattade jag mer bort dem, och kunde inte riktigt ta åt mig av komplimanger. Nu kan jag le åt dem och hålla med om att jag är duktig.


Ikväll blir det att åka till Sthlm och gå på bio med en kompis och hennes kille. vet inte vilken film det blir ännu, men ska bli skänt att fokusera på annat än plugg och mysa med dem. Igår var jag även hemma hos syrran och myste med hennes son innan han somnade och vi satte oss och spelade sällskapsspel. Vi har blivit lite obsessed över att spela sällskapsspel, det är u både kul och mysigt.

Av Anna - 12 maj 2010 20:40

Idag började jag sista veckan, och hur kickar man igång den om inte passar på att väga sig igen innan gruppmötet för att inse att 7hg till ha ramlat av en. Totalt 17,2 kg har jag gått ner på 11 veckor nu, heeeelt sjukt! Det får en definitivt motiverad at kämpa på sista veckan nu innan upptrappningen börjar, I can see the light :)


Efter gruppmötet som skulle handla om motion, men slutade med att vi alla satt och kacklade om måltidsordning och hur det var att äta vanlig mat istället för pulver igen, så blev det inte så mycket info om motion. Men poängen gick hem ändå. Att röra på sig är bra, även om det inte syns på vågen så ger det en mängd hälsoeffekter som att man sover bättre, hanterar stress bättre, ökar den basala förbränningen, etc.  Med det i bakhuvudet samt min överraskning på vågen, så la jag i extra energi på träningen, körde dubbelt så mycket på armb-och ben maskinerna som vanligt, samt den lite högre stepbrädan, för att avsluta med situps efteråt. Känns grymt skönt. (sen ville jag ju inte hem igen och sätta mig framför datorn, kan ju haft en inverkan på att jag spenderade lite extra tid där). Nu känner jag mig pigg och taggad att göra det jag ska göra, det vill säga skriva nån sida tills jag ska ska träffa min pm-grupp imorgon.


Under min träning kom jag att tänka på att träning var min egen-tid. den tid jag kunde ägna mig åt att slappna av och bara tänka på mig själv och mitt välmående. Kändes som en bra tanke, ska hålla kvar vid den. Visserligen har jag inga barn som tar upp min tid, men däremot en sambo som jag gärna vill umgås med och skola som jag definitivt inte vill umgås med. Då är det skönt att ta sig ner till gymmet, slappna av och fokusera på sig själv istället för en massa annnat eller andra. Man mår ju faktiskt även bättre av att träna, även om det tar emot att erkänna det.



Av Anna - 10 maj 2010 14:52

Vågen fortsätter nedåt, verkar ha kickat igång ketosfasen igen :)


Nu har jag totalt gått ner 16,5 kg sedan jag började för 11 veckor sedan vilket definitivt märks. börjar som sagt få panik och inse att jag ska hålla detta när jag går över till mat, dessutom ska jag inte bara hålla det jag ska fortsätta gå ner i vikt. Kommer bli tufft, men så värt det när man ser sån markant skillnad mot i

innan dieten


     

Av Anna - 8 maj 2010 12:30

händer inte så mycket just nu. Sitter och försker komma igång med inlämningsuppgifter men känner mig så omotiverad med det. Egentligen skulle jag bara vilja ha en dag ledigt. Det är det som är det värsta med att plugga, alla säger att man ska njuta av det men det är svårt att njuta av det när man inte har 5 dagars arbetsvecka utan snarare 7 dagars. inte många helgeer som jag slapapt på det senaste året. Nu har det ju varit så mycket med lägenhetsköpet, tack för alla gratulationer, och med skolan så jag har inte hunnit ner till gymmet under deras öppettider sedan i måndags. Ska på möte på måndag morgon, och då ska jag även väga mig och träna innan skolarbetena fortsätter.


Hoppas på att ha nått ner till 90 kg innan jag avslutar ersättningsmåltiderna den 19:e maj. Det skulle innebära en viktminskning på ca 20 kg under 12 veckor, samt att det bara är 10 kg kvar att kämpa ner när jag går över till mat.


Tanken  på chips förföljer mig den här veckan, börjar bli riktigt sugen på sånt nu. OLW kör ju nån reklam om "superchips" och det är svårt att värja sig mot suget då. Istället för att ignorera reklamen tänker jag "varför just nu? kunde det inte ha kommit innan dieten, eller efter?" inte bra tankar....  Upptäckte på ICA igår att OLW har infört ugnsbakade chips, de innehåller "bara" ca 400 kcal/ 100 g jämfört med vanliga chips som innehåller ca 500 kcal. SÅ om man är sugen på chips kan man välja ugnsbakade istället för vanliga, dessutom är de påsarna bara 150g vilket minskar risken att man föräter sig. Självklart borde man undvika chips helt, jag vet, men om man nu ska "synda" kan man välja det minst dåliga alternativet...

Av Anna - 5 maj 2010 21:35

Händer mycket saker nu. Idag har jag och killen varit och skrivit på kontrakt för att köpa en lägenhet i Stockholm. Känns helt sjukt. Vi har letat lägenheter sedan i höstas, hade nästan gett upp på att hitta en som vi tyckte om till ett rimligt pris. Vi hade kunna köpa ett radhus i Linköping för summan vi fick lägga på en 2:a i utkanten av Stockholm, nämligen Finntorp i Nacka. Har kollat upp, och det finns en Itrim-anläggning i närheten i Sickla, bara 15 min promenad från nya lägenheten :) Vi får flytta in i början av Juli, mindre än 2 månader till dess yeah! så mycket att fixa innan dess bara, el - och TV-avtal som måste sägas upp, bankavtal och sånt att styra upp, men kul är det.


Blr svårt att klämma in träningen den här veckan, var dit i måndags, skulle dit idag men kom inte hem förrän halv åtta på kvällen och imorgon blir det skola hela dagen och sedan tillbaks till Stockholm på fredag. Det suger verkligen att mitt gym inte har öppet till åta varje kväll, och stängt på lördagar. Det öt bra med centret i Sickla, de har öppet alla dagar i veckan, och till åtta på vardagar. Blir enklare att träna då, i alla fall för mig som inte kan klämma in träningen under vanlig kontorstid.


Kanske ska försöka ta mig förbi imorgon bitt, men jag vill inte gå upp kl halv sju på morgonen för att hinna dit. Å andra sidan e det bra, kan jag väga mig också, var ju en vecka sedan sist och jag hoppas ju alltid på magiska resultat :)


Insåg även idag att det är en vecka mer än jag trodde kvar till jag får äta mat. Vet inte vad jag tänkte med. Hade skrivit upp att det var den 12e maj, men det är ju först den 19e maj som jag ska börja äta mat igen. Just nu tänker jag väääldigt mycket på mat. man har ju saknat det i 2 månader nu. Det roliga är att delar av mitt beteende inte har ändrats upptäckte jag idag. Gick in på City Gross de öppnade i Uppsala idag, och självklart var det massor av erbjudanden på onyttiga saker. 300 g chips för 10 kr! hade lätt köpt flera påsar till "lager", men nu fick jag snällt gå förbi och bara titta på påsarna. Och fan vad jag ville ha en påse, det var ju så billigt, damn this diet kände jag.


Jag antar att det är en lång väg till att bli balanserad kvar att gå...

Av Anna - 1 maj 2010 15:24

Har inte hunnit sätta mig ner å skriva nåt senaste dagarna det har varit full rulle med tenta o valborg, men nu e det över. första valborg nykter i Uppsala, gick bra, men kanske var för att mina kompisar inte var dräggfulla så då var det inte jobbigt att vara den nyktra som höll koll på dem  


Tentan, gick bra tror jag, jag svarade i alla fall på allt och känns som om jag borde ha klarat den, men sedan blev det kanske inget VG men det är okej. Skippade gruppmötet i onsdags eftersom jag kände att jag var tvungen att plgga o det var nog bra, för jag satt till ett på natten, och var upp tidigt på morgonen innan tentan o fortsatte plugga.


Dock tog jag mig ner till Itrim efter tentan och vägde mig. Hade tänkt träna men hade kramp i handen från att ha skrivit mycket i flera dagar när jag pluggade, har ju lite problem med handleden efter att ha jobbat i kassa i flera år. Min coach tyckte att jag skulle hem o vila istället för att träna, så jag lydde hennes råd efter vägningen.


-1 kg och 1 cm till nu. Totalt blir det då minus 15 kg på 9 veckor. det rullar på stabilt med 1 kg i veckan nu, även om jag önskar det snarare vore 3 kg i veckan. men jag vet, då måste jag komma igång med att promenera nån timme om dagen. Fast igår promenerade jag minst en timme och stod och dansade på champagnegaloppen, så då måste jag ha brännt en massa kalorier kan man hoppas.


Killen tog lite bilder på mig i mina gamla jeans jag hade innan jag började med Itrim, lite kul att jämföra så man kan se själv hur stor man var och motivera sig



    


Kanske inte världens bästa bild, syns inte hur lösa jeansen är de ramlar ner nu när jag tar på mig dem, men ändå kul att göra en sån här bild :) förut satt de ju tajt i midjan.


Nu ska jag titta på Avatar som killen laddat hem, se vad allt snack om filmen är. Mysig valborgshelg på er!

Ovido - Quiz & Flashcards