Alla inlägg under april 2010

Av Anna - 18 april 2010 15:35

Gjorde ketostest nyss, befiner mig tydligen inte längre i ketosfas, hur fan hände det? jag har ju käkat som jag ska, kanske druckit för mycket minimjölk till kaffet eller ätit för många sockerfria halstabletter, jag vet inte men tydligen är jag inte längre i det mer fettbrännande stadiet. What the fuck?  Jävligt irriterande, och jag som inte hinner till itrim förrän på onsdag igen så jag kan fråga min coach om det hela.


Jag käkar ju 3*150 + 2*200 =  850 kalorier /dag + 100-200 kcal i minimjölk per dag så borde alltså ligga runt 1000 kalorier per dag. Min coach sa att jag ska ligga mellan 800-1200 kcal/dag nu, och jag borde i alla fall inte gå över 1200 med det jag käkar och dricker. Fattar ingenting. Är det här skälet till att jag har varit så trött och hängig, samt hungrig senaste veckorna? kanske ska gå tillbaks till bara VLCD närmaste tiden, I don´t know........

Av Anna - 18 april 2010 14:19

Skrev ju att jag skulle träna idag, men det kommer inte hända. Eftersom jag är puckad så satt jag uppe för länge inatt, fastnade i nån dålig film som följdes av nästa. Helt plötsligt var klockan halv fem... och jag som skulle sova tidigt så jag gick upp tidigt. Istället blev det en sen frukost idag vid 11 när min kille kom in och körde upp mig så att jag inte misskötte matschemat helt.  


Jag hade ju egentligen planerat att jag skulle komma igång med att skriva min inlämningsuppgift redan vid 10 imorse, istället hann klockan bli 14, eftersom jag måste skjuta upp allt så länge som möjligt. Önskar jag kunde vara en person som bara vaknar och sätter igång med jobbiga saker på en gång. men eftersom jag är som jag är måste jag alltid skjuta upp allt till sista stund efter att ha haft ångest hela dagen att jag ska göra nåt.


Dessutom är jag inte helt frisk ännu, så blir nog ingen träning förrän på onsdag när jag kommer tillbaks till Uppsala från att ha jobbat i Stockholm. Vågen /midjemåttet komer nog stå still när jag ska väga mig på onsdag igen, kanske ska fuskkolla hos mina föräldrar ikväll. Å andra sidan diffar den ju från vågen på Itrim så är nog ingen idé. Det är nog en bra grej att inte ha våg hemma för mig, jag märker det när jag är hos mina föräldrar då måste jag väga mig typ4 ggr om dagen bara för att. Varför? man hoppas väl på nåt mirakel som ska chocka en med 5 kg minus, men så är det ju inte och det är väl lika bra att inse det.


Undrar hur länge mina föräldrar kommer att sitta fast i Tunisien, de skulle ju ha kommit hem i lördags, men som det ser ut lär det väl dröja en vecka om man utgår från tidningarna. Därför ska jag köra ner idag och hälsa på mormor så hon inte blir orolig, eftersom hon inte hör telefonen längre så är det bäst att svänga förbi och prata med henne.


 


Och eftersom jag typ har slut på mina bars måste jag även förbi ett Itrim center, tur att det ligger ett vid centralen som jag kan springa till på lunchen imorgon. då får jag även chansen att spana in hur det ser ut på andra center än mitt.


 Ikväll ser jag fram emot "Livet på Lärkevej", en störd dansk serie som är riktigt bra. Slutar alltid med att jag försöker fejka danska resten av kvällen  


Av Anna - 17 april 2010 10:36

Har varit lite förkyld den här veckan, och hängt i skolan till sent hela veckan, därför har det inte blivit nån mer träning sedan i tisdags. Ska ta tag idet imorgon på söndag kanske, men vi får se, beror på om jag känner friskare än nu. problemet är att jag även måste ladda upp bars eftersom de tar slut snart.


Har precis druckit en latte gjord på minimjölk och nyköpt espresso från min egen moccabryggare, mmmm.. thank god att man får dricka minimjölk till kaffet.


Kommer bli en stressig vecka. Mina föräldrar sitter fast i Tunisien, vem vet hur länge med den här askan från Eyafjallajökull (kan de inte hitta på lite coolare namn på vulkaner?) så nu måste jag kanske köra ner till Sthlm redan imorgon och hälsa på min mormor så hon inte blir orolig att ingen hälsat på henne i helgen. Dessutom har jag som sagt ett ton av artiklar och annan litteratur att läsa inför tenta och inlämningar, och så ska jag jobba extra på måndag och tisdag i Sthlm.


Blev ett tråkigt inlägg idag, men helst av allt vill jag bara dra ett täcke över mig och drömma mig bort till en sandstrand. ska festa till på en coca cola liht senare idag så kanske det känns bättre.

Av Anna - 14 april 2010 21:39

Bara 5 veckor kvar nu på pulver, e så skönt när man kan räkna ner nu, även om man kommer leva på diet ett tag till, eller ja, egentligen typ hela livet om man tänker efter. det hela ska ju vara en långsiktig förändring där nyttig mat och motion blir en del av vardagen. Tror inte att det kommer vara så svårt, men jag är ju livrädd för när man börjar äta igen att man inte kommer kunna hålla det man har gått ner. Fast jag hoppas att man nu har vetskapen om hur man förhindrar det hela när det väl händer att vågen visar uppåt igen...


Stressig dag idag. Började morgonen med att ringa banken, tydligen hade min låneansökan hamnat på villovägar så fick skicka in en ny ikväll. Sedan var det bara att ta sig i kragen och skriva klart inlämninguppgiften till morgondagens  seminare om skillnaden mellan kommunikationskonsulter och PR konsulter som jag satt uppe o läste artiklar till hela natten.


Efter det var det att stressa till skolan och diskutera med syon om hur jag ska göra nästa termin om jag inte får en praktikplats, vad jag kan läsa i min examen. Häll på att somna under en tråkig föreläsning om affärssystem, har ju läst en kurs i det redan så visste allt som togs upp på föreläsningen. Dessutom var föreläsaren tråkig och såg ut som flodhästen Doris i Madagascar. Hon var inte tjock, men det var ansiktet som påminde om det (jag brukar se djur i allas ansikten) och så hade hon nån gräslig blommig lila kjol med polojumper och gympaskor.


Sedan ner på gruppmöte, vägde mig igår så skippade det idag, men vi pratade en del om vikten av att äta regelbundet och hur man kan tänka när man äter mat sen, inte skippa mellanmålen! kommer bli det svåraste för mig sen tror jag, eller kanske inte. man har ju vant sig att äta ofta vid det här laget.


Klämde även in en chokladshake med te hos en gammal kompis som jag inte träffat på länge. det var mysigt. Var inbjuden på en vinprovning med studentföreningen för masterprogrammet, men skippade den för kändes jobbigt att sitta och inte dricka olika viner när alla andra kommer bli stupfulla ikväll.


Ikväll ska jag njuta av TV:n, e ensam hemma då killen passar på att bo i Sthlm när mina föräldrar är bortresta. Måste upp tidigt imorgon och öppna böckerna till min andra kurs som jag inte har gjort ännu. Har ju tenta om 2 veckor,börjar känna mig lagom stressad vid det här laget... först måste jag bara fixa med studieansökan inför nästa termin...


Sov gott!

Av Anna - 13 april 2010 17:54

Sommarkänslor!


Idag gjorde jag cykelpremiär, det var så mysigt att cykla till skolan i det fina vädret med sol och värme (förutom allt grus man fick i ögonen från blåsten)


Sedan promenerade jag ner på stan med en klaskompis, och tog mig till gymmet för mitt individuella samtal. Karin, min coach, sa att jag verkade jätepigg och verkade må jättebra (vilket stämmer) och så diskuterade vi hur det skulle gå när jag började med mat igen.


Jag har som sagt bestämt mig för att köra 12 veckor totalt på pulver, vilket innebär att det är 5 veckor kvar (14 maj e datumet så blir min sista dag på enbart pulver). Sedan blir det upptrappning en vecka innan jag kommer fortsätta med varierat, dvs 2 mål vanlig mat om dagen + 3 ersättningsmåltider tills jag har gått ner till målvikten på 80 kg, kanske blir 78 eftersom man går upp 2 kg sedan när man  börjar äta bara vanlig mat, vi får se.


Hade bara gått ner 1 kg sedan förra onsdagen, men 2 cm till i midjan ! jag e glad ändå eftersom det fortfarande händer nåt och det känns allt mer på kläderna att man har gått ner 12 kg nu.  måste köpa nytt skärp och nya träningskläder, börjar nästan tappa mina kläder när jag står och hoppar på brädan på gymmet. för att inte tala om nya bh:ar.... but it´s for a good cause!


Tycker synd om folk som är normalviktiga, men vill bli anorektiska. Råkade klicka in mig på en blogg nyss där en ung tjej vill gå ner 20 kg, från 65 till 45 (hon är 1,65 cm lång) och äter 400 kalorier om dagen. sorgligt. Hon vill kunna komma i kläder i storlek 32 (size zero). Jag blir bara så ledsen när jag ser sånt, inte öf r min skull, men för hennes, att hon inte inser att det är sjukligt faktiskt.


Min viktminskning är inte för att bli jättesmal, utan för att bli hälsosam eftersom jag innan jag började med Itrim sorgligt nog hade BMI på svår fetma, 36. förhoppningen är att jag ska komma ner till normalviktigt BMI om några månader. jag vill faktiskt kunna få barn i framtiden, och  leva länge nog för att ta hand om dem, även om det är många år kvar tills dess. har inga planer på det de närmaste åren, don´t worry.



Av Anna - 12 april 2010 21:07

sitter och målar mina naglar idag i rosa med mitt nya dyra nagellack, 150 Sek kostade det från OPI, vet inte om jag tyckte det var så bra, tor faktiskt jag tycker Make up stores nagellack är bättre...


hade heldag på stan med en gammal kompis igår som slutade i Kista Centrum eftersom stan stängde kl 18 och Kista kl 21. 8 timmars shopping (inklusive 3 timmars fika så klart) satte sina spår i mig, sjukt trött när jag kom hem kl halv tio på kvällen. Men jäkligt mysigt att träffa en av mina bästa kompisar som jag tyvärr sällan lyckas matcha mitt schema med. Behövde en sån dag. Dock inte några klädinköp för det känns så tråkigt att köpa nåt när man vet att man inte ska ha det så länge till....men däremot nya ballerinaskor och ett para sandaler emd nitar o sånt. dessutom en ny fin rosa och vit randig necessär till sminket.


Har jobbat i Sthlm hela dan idag, kaos på jobbet då ena tjejen sjukade sig så istället för att vara extrabemannade varvi typ underbemmannade med allt som fanns att göra. Blev ytterligare en fika med en gammal kompis efter jobbet idag, gjorde premiär med utomhusfikat för säsongen. Längtar redan till sommaren, så mysigt att kunna sitta o gagga om ingenting utomhus i flera timmar.


Dessutom nämnde båda mina kompisar att jag såg mycket smalare ut nu, o det var ett tag sen jag såg dem. Kul när folk tycker det syns, ja jag vet att jag tjatar om det, men det är det. Ser det ju inte i spegeln direkt själv, men kostymen jag arbetar i har ju blivit alldeles för stor nu. känns som en påse, måste nog be om en ny.dessutom är jag på sista hålet i mina skärp, så nu måste jag köpa nya skärp vilket jag glömde igår.


Imorgon är det individuellt samtal o antagligen vägning igen. Och om ni undrar, så smakade jag 2 jordnötsringar i lördags, och tyckte inte att det var så gott, men skönt att smaka och så kan man släppa suget på det sen. Tror/hoppas det komer att funka med att unna sig nåt på helgen i måttliga mängder i framtiden.

Av Anna - 10 april 2010 15:31

Stressade ner till gymmet o körde 3 varv efter skolan igår kväll, kändes skönt att ha gjort nåt inför helgen. Dagens motion består ju endast av att man har promenerat fram och tillbaks till ICA för att killen måste ha nåt "gott" till fotbollsmatchen han ska se på ikväll. Ja, han är en riktig fotbollsnörd som följer alla utländska ligor, och ikväll är det tydligen supermatchen "el clasico" mellan Barcelona och real Madrid.

Vanligtvis har jag förbjudit honom att äta gott framför mig, saker som chips och godis, eftersom det gör det svårare för mig. Mycket klagande har det varit, men han har faktiskt accepterat det för min skull. Dock gav jag med mig ikväll, han får äta  snacks, men inte chips eftersom det är min svaghet. Istället blev det jordnötsringar, som inte direkt är någon favorit för mig och det då inte blir så svårt att hålla sig.

Har laddat upp med coca cola light och sockerfria viktväktargodisar så man har nåt om suget sätter in. Dessutom ställde jag villkoret att jag skulle få smaka 1 jordnötsring om jag var sugen för att han skulle få köpa det. Och eftersom han är en slavdrivare så vet jag att han inte skulle tillåta mig att äta mer än den enda jordnötsringen vi har kompromissat om. Vi får se hur det går....


              startvikt                                                        efter 6 veckor


     

Av Anna - 8 april 2010 17:59

Idag promenerade jag faktiskt till skolan, tog mig 30 minuter och 3400 steg, hade faktiskt trott att det skulle bli fler steg än så för 30 min promenad, men alla bäckar små som man brukar säga.... dessutom tror jag inte att stegräknaren alltid stämmer....


Morgonen ägnades åt att ringa banken och fråga vart mitt lånelöfte är så vi kan börja leta lägenheter igen, o fick veta att det hade skickats till fel kontor och inte blivit behandlat ännu trots att jag angav namn på min kontaktperson på ansökan, irriterande, men nu skulle de skicka den till henne så hoppas vi får ett lånelöfte snart. Sedan har jag suttit mig igenom 4 timmar lektion idag och lyckats få lite rätsida på vad jag kan skriva att jag vill göra när jag söker praktik. Ska skriva ihop det ikväll eller imorgon bitti och skicka det till företaget, börjar bli lite bråttom att få iväg det nu så jag får nån praktikplats till nästa termin och slipper plugga nån tråkig kurs istället. Är sjukt skoltrött vid det här laget.


Dessutom har jag varit ashungrig i eftermiddag, vet inte men känns som jag är hungrigare på LCD än vad jag var på VLCD, kanske inbillar mig. morgnarna går bra men på eftermiddagrna blir jag jättehungrig. Har precis kastat i mig morotssoppan och längtar redan efter min chokladbar som det är 3 timmar kvar tills jag ska äta.


Nu ska jag hem till syrran och hennes familj och umgås lite. Borde egentligen plugga eller skriva min ansökan men sprar det till natten eller imorgon bitti.

Ovido - Quiz & Flashcards